24 de masuri anticriza anuntate de PSD (II)

14. Eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri, incepand cu 1 septembrie 2009.

Ideea e buna. Insa atunci cand liberalii au dorit renuntarea la forfetar, de ce dvs ati votat pentru mentinerea forfetarului? Oare, daca ati fi facut atunci ce promiteti azi, nu cumva nu mai aveam acest nou impozit?
15. Acordarea unei bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale catre bugetul de stat pentru firmele care timp de 3 ani consecutiv si-au platit la zi datoriile. Acordarea unei bonificatii de 5% pentru persoanele fizice care isi achita integral obligatiile fiscale pana la 31 martie a fiecarui an.

O idee destul de buna. Ma refer din puntul de vedere al unei relaxari fiscali. Morala nu prea mi se pare. Mi s-ar parea morala, daca s-ar aplica de azi in colo. Nu si retroactiv.
16. Penalizarea Ministerului Finantelor pentru depasirea termenului legal de rambursare TVA si pentru orice intarziere a platilor realizate de institutiile statului catre agentii economici.

O idee buna. Insa imi imaginez cum v-ati pentaliza intre voi…

17. Introducerea amortizarii regresive a activelor achizitionate in 2009 si 2010, pentru a incuraja investitiile si a asigura recuperarea rapida a acestora.

Aici se poate discuta despre moralitate. Nicidecum acceptarea unei metode de amortizare sau a alteia nu va redresa economia.
18. Sprijinirea agentilor economici prin infiintarea de centre regionale pentru acordarea de consultanta gratuita celor care doresc sa acceseze fonduri comunitare, prin plata TVA la receptia lucrarilor in cazul proiectelor europene si prin reducerea dobanzilor la creditele acordate pentru cofinantarea acestui tip de proiecte (masuri corelate cu recapitalizarea CEC).

Nu cumva, daca ar fi necesare ar trebui ca aceste “centre regionale” sa fie inlocuite de firme private de consultanta in privinta accesarii fondurilor europene? Ca din cate stiu eu, statul e un prost administrator…mult mai prost decat privatul. Si eu mai stiu ca statul naste corptie.

19. Toti angajatorii care infiinteaza minimum 10 noi locuri de munca pentru someri sau absolventi de scoala vor primi o bonificatie de 50% la plata contributiilor sociale datorate statului in primul an si de 25% pentru cel de-al doilea an.

Pai e corect fata de cei ce au firme mai mici? Si care si-ar permite sa angajeze doar 5-6 salariati in plus? Ei nu ar beneficia de nimic. Sint curios ce ar raspunde domnul Nita aici, in calitatea sa de ministru al IMM-urilor. Caci tocmai sectorul sau e dezavantajat.
20. Infiintarea de locuri de munca in microintreprinderi cu un singur angajat, prin scutirea, incepand cu 1 septembrie, pana la sfarsitul anului 2010, de la plata contributiilor sociale, in limita salariului de 1.000 de lei.

21. Reducerea TVA pentru paine, carne de pui neprelucrata si lapte.

Nu zau? Si cu ce veti acoperii minusul din incasari din TVA? Cu voturi? Nu se poate, oricat ati vrea…
22. Reducerea cu o treime a facturii la energie pentru consumatorii casnici, in functie de nivelul veniturilor, si pentru agentii economici afectati de criza economica.

Asta da masura FSN. Nici atunci nu vad cine ar fi propus-o… Macar e buna in ideea ca e amuzanta . “agentii economici afectati de criza” ) Cum sa se traduca domnilor asta? Ca nu prea inteleg )
23. Stimularea incheierii de parteneriate public-privat.

Pana acum a zis cineva ca nu stimuleaza parteneriatele public-private?
24. Acordarea de facilitati si inlesniri pentru investitiile care depasesc 10 milioane de euro sau creeaza peste 250 de noi locuri de munca, tinand cont de legislatia in vigoare privind aprobarea schemelor de ajutor de stat.

Fiti mai expliciti. Caci nu se intelege absolut nimic. Ce anume sa inlesniti? Ca vorbiti asa, ca sa va aflati in treaba. Ceea ce dovedeste inca o data ca e doar un program care sa dea bine la electorat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: