Avantajele privatizarii

Personal sunt in favoarea privatizarilor, exceptand domeniile strategice si/sau de monopol(cum ar fi doemeniul energiei). Ca de exemplu nu sunt de accord ca petrolul romanesc sa fie concesionat pe 50 de ani(de fapt vandut), asta in timp ce chiar cei mai puternici si bogati oameni ai lumii – americanii au mii de victime in tari precum Iraqul. Dar repet, sunt de acord cu privatizarile, ba chiar consider ca Romania a pierdut enorm din faptul ca a intarziat(cred eu ca intentionat si cu buna stiinta) aceste privatizari.

 

Sunt adeptul privatizarilor in principal datorita a 5 motive :

1 – Privatizarile aduc dupa sine o implicare mai mica a statului in economie, deci stopeaza din coruptie

2 – Privatizarile aduc un manageament privat, mult mai interesat de cresterea indicatorilor economico-financiari(cresterea productivitatii muncii, cresterea profitabilitatii, etc). Iar cresterea productivitatii muncii nu se poate traduce decat printr-o crestere a salariilor.

3 – Acelasi manageament privat, printr-o combinare mai eficienta a factorilor de productie, totodata cu cresterea concurentei duc la ieftinirea produsului, lucru care favorizeaza din plin consumatorul final, adica cetateanul.

4 – Odata privatizate bunurile statului, acesta din urma incaseaza sume de bani destinate pentru modernizarea infrastructurii rutiere, feroviare, educationale, etc.

5 – Astuparea acelor gauri negre care secatuiau bugetul statului, ba chiar incasarea unor venituri suplimentare viitoare, prin incasarea impozitului pe profit.

 

Daca in mai toate tarile foste comuniste, in special in Cehoslovacia(Cehia si Slovacia), Ungaria, Polonia si Slovenia au functionat mai toate aceste 5 avantaje, in Romania nu prea au functionat. Ba de mult ori rezultatele obtinute au fost contrare.

Sa le luam pe rand.

 

1 – Privatizarile nu au stopat coruptia. Ba din contra, inca modul in care s-au realizat privatizarile a general coruptie. Asta din cauza faptului ca privatizarile nu au fost facute transparent, prin intermediu bursei de exemplu. La noi, s-au privatizat asa cum s-a vrut; s-au vandut cui s-a vrut(fie tocmai decidentilor politici, fie cu acordul acestora dar contra unor sume de bani). Ori tocmai acest lucru a constituit marea coruptie. Vorbim azi de coruptie la borduri, la vami, etc. Este adevarat, reprezinta coruptie, sunt de acord. Dar oare se compara cu marea coruptie din privatizarea unor mari unitati economice?

2 – S-a spus ca privatizarile aduc dupa sine o retehnologizare, un manageament profesionist, aduc si partea urata(disponibilizarile si cresterea somajului). Dar toate astea sunt menite a crete productivitatea muncii. Lucru care ar trebui sa atrage dupa sine cresterea salariilor. Lucru care in Romania s-a realizat intr-o masura mult mai mica decat in alte parti. Caci nu prea s-au vazut aceste cresteri salariale asa cum s-ar fi presupus; ba din contra, depasind doar Bulgaria, Romania ramane a doua cea mai saraca tara a Uniunii Europene, cu decaleje foarte mari dpdv al salariului mediu chiar fata de fostele state comuniste integrate si ele in Uniune.

3 – O fi crescut putin concurenta, o fi crescut putin si eficienta manageamentului…dar preturile nu doar ca n-au scazut, ele chiar au crescut cu cea mai mare viteza din toata Uniunea Europeana. Caci aproape an de an suntem campioni la capitolul cea mai mare inflatie. Asta si acum, si acum 10 ani, dar si in anii ’90.

4 – Statul a incasat, fireste, anumite sume de bani de pe urma privatizarilor. Dar aceste sume au fost extrem de mici. E suficient sa vedem in istoria postdecembrista fabrici privatizate, care ulterior au fost vandute pe bucati, la fier vechi, iar banii incasati de noul patron au fost de cateva ori mai mari decat decat banii incasati de statul roman in urma privatizarii. Iarasi putem vedea exemple de terenuri sau de fabrici privatizate pe cateva milioane de dolari, care dupa cativa ani au fost vandute pe sute de milioane de dolari, sau chiar pe miliarde. Ori, in aceste situatii este cred ca logic pentru absolut oricine ca sumele incasate de statul roman au fost derizorii. Dovada si faptul ca modernizarea infrastructurii care trebuia sa apara in urma incasarii respectivilor bani nu prea exista. Caci practic, din cauza sumelor mici, nici nu putea exista….

5 – S-or fi astupat din gaurile negre, dar in continuare statul roman este unul dintre cele mai deficitare state ale UE(cei drept aici nu mai ocupa chiar locurile fruntase). Dar asteptatele incasari din impozitul pe profit n-au reprezentat mare lucru. Fie ca profiturile au fost cosmetizate(vezi cazul bancilor sau al Petromidia) fie ca unele companii au fost practic inchise imediat si vandute la fier vechi(asa cum am spus mai sus), fie din alte motive. Cert este insa ca in  toti acesti ani, veniturile bugetare au ramas in jurul cifrei de 30% din PIB.

 

Metoda privatizarii a fost cam aceiasi in toate cazurile. Initial privatizarile nu s-au dorit, ca sa poate fi capusate de cine trebuie. Ori aceste capuse(alese bineinteles prin complicitatea factorilor decidenti) nu doar ca au facut bani frumosi din toate afacerile lor cu firmele de stat, dar au si secatuit aceste firme, lasandu-se sa se inteleaga ca practic, acele firme sunt aproape falimentare. Lucru care a usurat ca pretul de privatizare sa fie derizoriu. Si uite asa au aparut si cei mai multi “capitalisti” romani…

 

Ma intreb oare daca vreodata va raspunde cineva(macar moral) pentru acest mod de privatizare, care si astazi ne afecteaza.

Reclame

15 răspunsuri to “Avantajele privatizarii”

 1. anais Says:

  Salut revenirea ta la „realitatea cruda” in care traim! Apreciez si tema ca fiind de mare interes, mai ales ca in ultima perioada se constata ca ea il preocupa pe decidentul cel mai important din Romania- presedintele- marinar!
  In principiu, ai dreptate cand spui ca privatizarile ar trebui sa constituie o forma de relansare a cresterii economice a unei tari. Din pacate, vorba lui Mircea Badea, pe care il „iubesc” din ce in ce mai mult: „traim in Romania si asta ne ocupatot timpul”. Nimic din ce se intampla in alte tari nu seamana cu situatia de la noi. Am privatizat mereu in pierdere pentru poporul roman dar in beneficiul acelora care au semnat privatizarile. Am vandut pe degeaba la vedere, doar ca sa se faca investitii, dar pe sume consistente in conturile din Elvetia ale „privatizatorilor”! Am privatizat atunci cand sociietatile respective provocau pierderi de milioane de Euro pe zi (vezi Sidex). Cat despre ce au facut cei care au cumparat, mai bine nu mai vorbim! S-au integrat perfect in peisajul romanesc, plin de coruptie, cu mii de modalitati de eluidare a legii si cu traditie in exploatarea fortei de munca. Si asta pentru ca stiu care este mentalitatea poporului roman, mereu resemnat cu austeritatea, cu taierile de orice fel , cu abuzurile, caracterizat de o lasitate de neinteles! Vedem exemple numeroase cu privire la modul in care reactioneaza alte popoare care trec prin masuri de austeritate mult mai putine si mai dure- vezzi grecii!
  Cat despre vanzarea unor importante societati la fier vechi, sa luam in considerare numai exemplul fabricilor care produceau armament pentru lagarul socialist- Cugirul si Plopeniul. Eu merg pe ideea ca se puteau gasi alte solutii, pe principiul ca „daca poti mult, poti si mai putin”.Adica daca eram in stare sa producem armament, in locatiile respective puteam reconverti productia: scule, cutite, diverse alte piese, etc. Dar varianta aleasa a fost , din nou, pentru a nu stiu cata oara, cea care a umplut numai anumite buzunare- vanzarea pe degeaba.
  Ca sa vezi ca te inscrii pe linia preocuparilor prezidentiale, reproduc mai jos articolul pe care l-am citit saptamana trecuta despre viziunea numarului 1 cu privire la tema asta:

  ” România va lansa o nouă rundă de privatizări în săptămânile următoare, oferind participaţii minoritare în circa şase companii energetice controlate majoritar de stat, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu pentru blogul beyondbrics al Financial Times, publicat în ediţia de marţi (7 iunie 2011).Băsescu a mai afirmat că noile privatizări ar putea deveni un „motor de creştere”. După ce a suferit una dintre cele mai lungi recesiuni din Uniunea Europeană (UE), România este în căutarea de căi de a repune în funcţiune motoarele economiei.
  Programul de privatizări va include vânzarea a 10% din restul de 40% participaţii ale guvernului la Petrom (SNP: BUH), producătorul de petrol care este cea mai mare companie din România, deja controlat de OMV din Austria.
  Va include, de asemenea, 15% participaţii controlate de stat la Transelectrica, sistemul energetic naţional, Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale şi Transgaz (TGN: BUH), distribuitorul de gaz. Guvernul va vinde 10% din Nuclearelectrica, generatorul nuclear şi 10% din Hidroelectrica, compania hidroenergetică.

  „Vom vinde procente importante pe piaţă din cele mai mari companii de stat, înainte de sfârşitul anului”, a afirmat Băsescu. „Banii obţinuţi prin aceste oferte vor merge într-un fond de dezvoltare, acesta nefiind destinat consumului”, a precizat el.

  Beyondbrics aminteşte că România a impus măsuri de austeritate brutale după ce a scăpat din mână cheltuielile în anii boom-ului economic şi a fost nevoită să apeleze la FMI şi UE pentru un împrumut de salvare 20 de miliarde de euro.
  A redus salariile din sectorul public anul trecut cu un sfert iar beneficiile cu 15% şi a crescut TVA-ul cu 5 puncte procentuale. În contextul acestui tip de şoc pentru cererea internă, unii analişti au avertizat asupra unei creşteri economice lente în vederea redresării.
  Băsescu a insistat însă asupra faptului că, după ce România a ieşit din recesiune în primul trimestru – depăşind aşteptările cu o rată anuală de creştere 1,6% -, perspectivele pentru întregul an sunt mai bune decât se credea anterior.

  „Creşterea noastră pentru acest an a fost iniţial evaluată la 1,5%”, dar obiectivul nostru este un minimum de 2% creştere”, a precizat preşedintele român.
  Un motiv pentru optimismul său, potrivit beyondbrics, a fost acela că perspectivele pentru recolta agricolă au fost „neaşteptat de bune” -, deşi agricultorii care produc fructe şi legume au fost afectaţi de panica germană privind bacteria E. coli.
  Un alt factor a fost că România şi-a îmbunătăţit în cele din urmă absorbţia cronic de lentă a fondurilor UE de 32 de miliarde de euro, disponibile după aderarea ţării în 2007. România a absorbit doar 2,6% din fondurile de coeziune disponibile – pentru a sprijini proiecte de infrastructură – la sfârşitul lui 2010, dar acest lucru s-a ameliorat deja la peste 10%. A absorbit, de asemenea, peste 20% din fondurile agricole.

  „Lucrări de infrastructură la scară largă vor începe de acum, autostrăzi, căi ferate, modernizare – ofertele tocmai au fost finalizate”, a spus preşedintele român.
  Îmbunătăţirea reţelei de transport înapoiate a României este considerată drept vitală pentru a evita pierderea competiţiei cu vecini mai bine dezvoltaţi, cum ar fi Ungaria sau Polonia, în lupta pentru o ”felie de tort” a investiţiilor care este mult diminuată încă din anii de dinainte de criză.
  România a completat programul finanţat de UE cu un proiect de 4 miliarde de euro, finanţat de bănci comerciale, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rurale, a adăugat Băsescu. Preşedintele a recunoscut că investiţiile străine au scăzut în primul trimestru faţă de anul anterior, dar a dat de înţeles că au atins deja cel mai scăzut nivel iar acum se vor redresa.
  Dând dovadă de „un zel aproape misionar”, potrivit beyondbrics, Băsescu a insistat totuşi că nu există alternativă pentru ţările care au depăşit limitele pentru a-şi pune în ordine casa fiscală.

  „Desigur, le recomand tuturor să-şi ajusteze costurile pentru a realiza consolidarea fiscală”, a spus Băsescu. Faimosul model social al Europei trebuie să fie condus de o economie de piaţă dinamică şi competitivă, nu invers.

  Ce poate spune preşedintele despre faptul că el şi coaliţia de centru-dreapta aflată la guvernare în România şi-au văzut scăzând popularitatea, ca urmare a măsurilor de austeritate? „Uneori, politicienii trebuie să plătească preţul dacă oamenilor nu le plac măsurile”, a spus demnitarul român.

  „Problema pentru politicieni este că ei pot pierde pur şi simplu alegerile. Dar dacă o naţiune pierde momentul propice, acest lucru este extrem de costisitor”, a subliniat Băsescu”.

  Nu ti se pare magnific? Din experienta anilor anterior, sunt sceptic in ceea ce priveste modul in care va fi utilizat acel ” fond de dezvoltare”….!!!!

  • Octavian Radu Says:

   Noi ne aflam in starea jalnica(penultimii din UE si cu foarte mari decalaje fata de celelalte state) inclusiv(daca nu chiar in special) din cauza modului in care s-au facut privatizarile.

   Coincidenta, am gasit acum 2 zile un filmulet

   Oare daca privatizarile astea se faceau cum trebuie oare cate locuri de munca aveam azi in plus? Oare cati bani ar fi castigat bugetul in plus?

   In privinta privatizarilor anuntate de Basescu, eu unul nu sunt de acord. Acele companii cred ca sunt companii strategice, care ar trebui tinute in proprietatea statului.
   Insa Basescu vrea sa le vanda pentru a face rost de bani, si cred eu, la indemnul FMI.

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Depanda .. prviatizarea depinde de mai multi factori. Dac primeaza factoru ideologic risti sa iei plasa (in anii cooperativizarii agiculturii ai dat dovada de zel si au cooperativizat si in zone de deal inalt. Rwezultataul ? Pe sesct au desfiinta t unele coperative. Nu multe insa ideea este cu saritu peste cal!)
  Prima cestiune ar fi daca ai capital intern . Daca nu ai privatizarea se numeste deznationalizare si ca iti bagi stapan strain in casa …
  A doua este ca intotdeauna privatizarea lasa loc de coruptie . Peste tot. Dacva bagi asta la cap si belesti ochii vei avea niste necazuri minore sa fie acolo la statistica . Daca zici ca nu e cazu si ai esti o wsocietate saraca si fara bani atunci va fi ca la noi !
  A treia este cui si pe cat. Pai daca vand o cestie prea ieftin incat sa fie rentail sa vizi utilajele la kg … ala esti ! Cui .. daca vinzi concurebtei pe o pioata und eexista supracapcitati – ei vine gagiu le va inchide pe alea de aici ! Asa cum au facut.
  Ar mai fi….
  Oricum ideea este ca nci urmatoarele privatizari nu au de ce sa fie mai breze.
  Ca baza esecului este ca privatizarea la noi este o varianta a lu sa ne dea. Noi ii dam „capitalistului” propretatea noastra ca sa ne dea el lefuri mari. Si apoi ne miram ca luam teapa ….

  • Octavian Radu Says:

   Problema e ca privatizarile s-au facut pe 2 lei. Am postat mai sus un filmulet(pe care l-am gasit acum 2 zile).
   Daca privatizarile se faceau la pretul la care trebuie…probabil ca noul cumparator nu le-ar fi vandut la fiare vechi…

   PS : Oare va raspunde cineva(macar moral) pentru aceste privatizari ?

 3. Adrian Says:

  Ca si inainte, nu putem fara lozinci… Privatizarea este lozinca favorita a postedecembristilor, panaceul universal al economiei cacapitaliste. Asa sa fie?
  In primul rand, nu forma de proprietate publica duce automat la prost management, ci controlul defectuos sau interesat. Argumente?
  Primo: faptul ca, inainte de ’89, livram la export, pe piete concurentiale, cam tot ce inseamna produse industriale, in timp ce acum…
  Secundo: Exista prost management si in vremurile noastre, la firme cu capital strain. Experienta proprie e plina de decizii cretine ale CA private, numai pentru ca „asa se face la noi, in Italia”. Nu lipseste din aceste decizii numirea in pozitii de decizie a unor cretini lingai.
  Terzo: Marile masuri manageriale ale noilor proprietari au vizat, in primul rand, scumpirea produselor, ceea ce, intr-o economie cu adevarat concurentiala, este sinucigas.
  In al doilea rand, ceea ce s-a facut in ultimii 20 de ani sub lozinca privatizarii nu a fost decat o trecere controlata a economiei romanesti, cu costuri minime, in mainile unei mafii transnationale. Pentru aceasta, trei sferturi din Codul Penal au fost epuizate…fara ca cineva sa se sesizeze.
  In al treilea rand, orice gospodar de la tara iti va spune ca, atunci cand ai probleme financiare, a vinde din casa este cea mai proasta idee…mai ales cand nu ai ce pune in loc. Mulgi vaca, nu o omori.

  • Octavian Radu Says:

   Sunt de acord cu ce spui. Dar va raspunde cineva vreodata(fie si doar moral) pentru asta ?
   Ca deocamdata ii vedem pe fostii decidenti pozand(si fiind pozati) in oameni imaculati.

   Eu unul sunt sceptic.

 4. tibi Says:

  Care este argumentul meu in favoarea privatizarii maxim posibile a oricarei activitati economice si comerciale:
  Orice activitate economica si comerciala (si chiar orice activitate administrativa) condusa de stat este sau deveni falimentara( cel putin in Romania).
  O parte din activitatile economice si comerciale private sau administrate privat sunt sau vor deveni de succes si au potentialul sa sustina si activitatile administrate (prost) de stat.
  Nu cred ca cineva poate da un singur exemplu de activitate de succes administrata sau condusa de catre stat.

  • Octavian Radu Says:

   Exemple de companii profitabile de stat sunt. Dar ce-i drept in special in cazul monopolurilor(unde este si foarte usor de altfel sa faci profit). Problema este ca aceste companii de stat sunt/au fost capusate.

   Dar de aici pana la a le vinde pe 2 lei(ca apoi unele dintre ele sa mearga chiar la fier vechi, lasand mii de someri in urma) e cale lunga.

 5. Octavian Radu Says:

  Gata, acum timpul imi va permite sa fiu mai activ 🙂

  Ca sa simplific problema, credeti ca vor fi pedepsiti(fie si doar moral) cei care au facut aceste privatizari ?
  Eu unul cred ca nu e vorba doar de politicienii pe care ii stim noi. Eu cred ca sunt si altii, in spate, pe care nu ii cunoastem…

  • anais Says:

   Ce inseamna oare „pedeapsa morala”? Inseamna sa-ti fie rusine de ce ai facut, sa nu te mai poti uita in oglinda dimineata, sa-ti ceri scuze public celor care sufera din cauza ta, celor de care iti bati joc in fiecare zi sau care nu conteaza pentru tine, care reprezinta niste numere care trebuie sa iasa din sistem, pensionarilor condamnati la foame, frig, umilinta, neputinta, disperare, celor care is dau foc in fata Cotrocenilor sau se arunca de la etaj, se urca pe stalpi sau se impusca/spanzura fiindca n-si mai pot plati ratele, celor care-si abandoneaza coiii pe camp fiindca nu mai au cu ce sa-i creasca sau ii retrag de la scola fiindca nu au cu ce sa-i imbracesi sa-i incalte, bolnailor care mor cu zile din lipsa de asistenta medicala sau medicamente sau, mai nou, in fata spitalelor pe ale caror porti troneaza lacatele?
   Nu cred ca exista pedeapsa morala si, chiar daca ar exista, paleste in fata satisfactiei conturilor grase din tara si de afara, a proprietatilor achizitionate din lefuri de slujbasi ai statului, a masinilor care exprima opulenta si toparlania, parvenitismul, a iahturilor sau motocicletelor de fite!
   Cuvantul „moral” asociat clasei politice este o blasfemie!
   Ai dreptate ca sunt foarte multi in spate pe care nu-i cunoastem si nu-i vom cunoaste. Trecem poate in fiecare zi pe langa ei, ii vedem sfidatori in jeep-urile care te fac sa vezi lumea de la inaltime, din care razbat cu obstinatie manelele ultimul racnet, vorbind la telefoane de mii de euro, care mai de care mai sofisticate, care-si permit sa dea 4-500 Euro numai ca sa rezerve o msa la Bamboo, etc.
   Tot ceea ce vedem zilnic pe strada est dovada vie a evaziunii fiscale care a atins cote alarmante. Am vorbit cu niste starini acum 2 saptamani, din mediulfinanciar-bancar si mi-au spus, uitandu-se ce masini circula pe strazile noastre amarate si la locuintele-palat de neam prost, in asa-zisele cartiere rezidentiale, ca intr-o tara cu astfel de masini si locuinte, in care populatia saraceste pe zi ce trece si moare cu zile, evaziunea este in jur de 70-80%. Si chiar cred asta fiindca altfel nu se explica tot ce se intampla in jurul nostru.
   Ai mai auzit ceva de Sorin Pantis care a privatizat Romtelecomul? Eu nu. Cine stie in ce colturi ale lumii chltuie banii luatidrept comision ? Si despre multialtii ale caror nume, din cauza oboselii, nu mi le aduc aminte.
   Concluzia mea este ca numai puterea diina ii mai oate lovi, dar cine stie cand si cum…
   P.S. Ce -a intamplat de ai devenit dintr-o data atat de activ?

 6. Cafea cu taifas Says:

  Exista unele companii strategice, unde statul poate sa pastreze pachetul majoritar. Restul actiunilor ar trebui vandute pe bursa, pentru cresterea transparentei administrarii.

  • Octavian Radu Says:

   Nu stiu ce a avut de n-a aparut pana acum comentariul…

   Sunt de acord. Dar, asa cum spui, a actionarul majoritar sa ramana statul roman. Adica sa poata detine in continuare pachetul de control.

 7. Octavian Radu Says:

  @Anais, ai descris f.bine societatea in care traim.

  Prin raspundere morala inteleg ca respectivii sa fie macar aratati cu degetul. Macar sa atat. Nu zic sa mai faca puscarie si sa li se confiste averile, ca asta e deja o utopie. Daca timp de 20 de ani nu am vazut mai deloc asemenea cazuri…sunt convins ca nu vom mai vedea niciodata.
  Dar macar sa ni se spuna care si ce a facut. Sa nu mai vina in fata noastra si sa pozeze in politicieni care ne vor binele sau in capitalisti inteligenti…

  Vad de exemplu pe la TV multi fosti demnitari(care au condus catastrofal diverse ministere, domenii) dar care acum vin sa ne dea lectii. In loc sa fie etichetati ca jefuitori sau partiasi la jaf.

  De exemplu acum e huiduit Basescu. Dar parca vad ca peste 10-15-20 de ani(daca o mai trai) va veni in calitate de „fost presedinte” si automat considerat intelept, bun, etc…. Caci vom uita atunci de lucrurile rele care s-au intamplat in mandatul sau. Si de suspiciunile care planeaza deasupra sa.
  Si cu siguranta se va intampla asta. Ce, de mineriade sau de mortii de la Revolutie(care au murit mai mult de jumate dupa fuga lui Ceausescu!) s-a mai auzit ceva? Mai e careva aratat cu degetul? I-am uitat… ba chiar cei de atunci sunt vazuti drept „fauritorii democratiei”…

  Partea mai nasoala e ca, cel putin in opinia mea…nu politicienii de la vedere au facut jaful cel mai mare. Cred ca sunt altii, in spate, pe care nu ii cunoastem(cel putin nu ii cunoastem in calitate de decidenti politici). Fara functii(eventual doar functii secrete), fara a fi membri de partid, fara a fi nimic. Dar care au decis din umbra soarta societatii. Si tot din umbra au facut bani o gramada in dauna tarii.

  Eu vreau sa ii vad. Sa se spuna macar „cutare a falimentat si a privatizat pagubos pentru romani intreprinderea X. Si de acolo a devenit milionar”. Macar atat…

  De Sorin Pantis…n-am mai auzit de mult. Stiu ca la un moment dat(dar asta prin 2004) era la PUR(PC).
  Asta tin minte ca pe atunci PSD-ul miza in alegeri pe „dezastrul CDR”, iar aliati cu PUR-ul(in ale caror randuri erau 4 fosti ministri CDR, Remes, Pantis, Ulm Spineanu si Dudu Ionescu parca) stiu ca se vorbea atunci ca asemenea critici nu isi mai au sensul. De atunci n-am mai auzit nimic de Sorin Pantis…
  Apropos de privatizarea Romtelectom, stiu ca inainte de a se privatiza, Sorin Pantis a cumparat pentru Romtelecom cateva sute de masini de la un coleg de partid, bineinteles la suprapret.
  Ghici cine e colegul respectiv? 🙂 Si ghici cum ne este astazi prezentat, apropos de ce vorbeam mai devreme. S-au uitat lucrurile astea, s-au uitat de tot.

  PS : Nu s-a intamplat nimic special de am fost activ, sper sa fiu in continuare 🙂

 8. seba Says:

  edificator filmuletul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: