Manifestatiile au ajuns si in Romania

Eu sunt unul dintre adeptii protestelor, desi nu am iesit pana acum nici macar o singura data in la vreo greva sau vreun miting. Dar sunt adeptul protestelor care revendica diverse lucruri, nu neaparat revendicari salariale.

Sunt adeptul grevelor muncitoresti. Chiar imi doresc sa vad salariatii de la Petrom iesind in strada cerand salarii macar pe sfertul salariatilor OMV din Austria, caci practica aceiasi munca. Iar un benzinar roman are aceiasi productivitate a muncii ca unul din Austria. Sau lucratorii din industria tutunului, protestand impotriva masurilor autoritotilor in privinta tigarilor de contrabanda, caci acele tigari le fac lor concurenta neloiala. Etc.Vreau sa ii vad in strada Dar in Romania aceste greve nu exista. Mai repede exista greve ale vamesilor sau ale militarilor in retragere.

Ce remarc la manifestatiile recente din Piata Universitatii si din mai toata tara e faptul ca nu exista revendicari. Suporterii echipelor de fotbal care arunca cu pietre n-au nici o revemdicare, membri USL(caci acestia au participat in numar mare nu doar ieri la Arcul de Triumf) au drept singur slogan real : “Plecati voi ca sa venim noi”, iar manifestantii pasnici si apolitici(care de altfel sunt majoritari) n-au nici ei vreo revendicare anume. Stiu si eu….gen retragerea trupelor din Iraq, sau desfintarea magazinelor de etnobotanice, tragerea la raspundere a celor ce au vandut pe 2 lei o mare parte din industria Romaniei, din resursele naturale, a flotei, etc. Nu, din pacate nu prea am vazut revendicari la cei nemultumiti(singura revendicare pe care am vazut-o e cea impotriva alegerilor comasate.Si asta nu ca ar fi neaparat impotriva ideii de alegeri comasate, ci pentru ca vor anticipate)…

Si cu toate astea, e normal sa fi nemultumiti. Eu am spus mereu ca nu neaparat actualul guvern e de vina pentru criza economica in care este Romania, ci mai degraba vinovati sunt toti cei care au condus Romania in ultimii 20 de ani, cei care au desfintat industria, au distrus irigatiile, au dat resursele naturale altora, au stricat o mare parte din invatamantul universitar(prin facultatile private unde se dau examenele de acasa), etc.

Dar nici acest guvern nu are scuze. Caci nu poti lua 20 de miliarde de la FMI(atentie, jumatate din bugetul de stat al Romaniei) si in acelasi timp sa maresti principalul impozit – TVA-ul, de la 19% la 24%, sa scazi salariile bugetarilor, sa impozitezi pensiile  si totodata sa nu se creeze locuri de munca, sau sa nu construiesti 1 metru de cale ferata.

 

Nu stiu cum e in alte tari, dar nici opozitia nu cred ca a procedat corect iesind si facand si ei un miting impotriva puterii. Caci asemenea miting-uri le poate face oricand orice partid, impotriva oricarei puteri. Cu atat mai mult cu cat una dintre vedetele acestui miting este in Top300 si cu atat mai mult cu cat presesedintele de onoare al principalului partid din USL a avut si el de-a face cu scene similare in urma cu 20 de ani. Si stim cu totii cum a reactionat : “avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste; grupuri organizate de elemente incitate, de multe ori drogate…”.  Si prin chemarea minerilor sau cel putin lipsa de reactie la actiunile acestora…care nu au plantat decat trandafiri.

Ori imi imaginez ce s-ar intampla daca Basescu ar proceda similar… Bineinteles, asta nu motiveaza lipsa lui de reactie.

Si totusi, minerii din iunie ’90 de care aminteam mai sus, demonstreaza ca atunci poporul era impotriva manifestantilor din Piata Universitatii. Ba chiar ieseau femei pe strada sa laude minerii. Ori astazi, e imposibil sa vedem lucruri de genul. Lucru care arata ca intr-adevar nu doar miile de oameni din strada sunt nemultumiti de situatia social-economica in care se afla Romania, ci nemultumitii sunt cu milioanele(dupa mine, aproape intreaga populatie a Romaniei e nemultumita). Cum pe de alta parte, daca in ’90 ar fi mers Ratiu sau Campeanu printre protestatarii din PU, acestia ar fost primiti cu caldura….astazi daca s-ar duce Antonescu sau Ponta(nu mai zic de Dan Voiculescu) printre manifestanti ar fi alungati. Lucru care demonstreaza ca lumea realizeaza ca nici opozitia nu e mai breaza(caci doar au mai fost si ei la putere).

 

Doua lucruri vreau sa le mai spun :

1 – Manifestatiile vor continua inca cel putin o luna

2 – Fie ca il avem pe Basescu presedinte sau pe Antonescu, fie ca il avem premier pe Ponta sau pe Boc – lucrurile nu se vor schimba deloc. Se schimba doar lucrurile lor si atat.

22 răspunsuri to “Manifestatiile au ajuns si in Romania”

  1. mike Says:

    Iesi afara , javra ordinara ! , oare se merita sa stai in frig la manifestatie pentru echipa ponta&antonescu ? ceva , ceva o sa se castige , banii de investitii se vor indrepta spre pomeni la pensionari !

    • Octavian Radu Says:

      Dupa mine nu se merita sa iesi in strada dupa aproape nici un politician care nu urmareste altceva decat propriile interese + interesele grupului . In rest nimic. (A…l-ai uitat pe „domn# profesor” :)) )

      Dar nici cu afirmatia conform carora banii de investitii se vor indrepta spre pomeni nu sunt de acord. Caci…care investitii? Caci n-am vazut nici cale ferata, nici indiguire, nici irigatii, nici impadurire, nici spitale noi. Ci am vazut spitale inchise.
      Doar ceva autostrada, atat.

  2. Raul Noica Says:

    Aveti dreptate !!! Nu se va schimba nimic . Tocmai asta ma sperie . Pentru ca ne indreptam spre ceva o fundatura …..

    • Octavian Radu Says:

      O tara care si-a vandut mai toate activele si care s-a si imprumutat nu prea mai are cine stie ce viitor.
      Si cu atat mai mult cu cat actuala opozitie nu difera cu nimic(nici la capitolul cunostinte si nici la bune intentii) cu actuala putere.

  3. Victor P Says:

    Salut Octa!
    Nu sunt absolut deloc de acord cu ce ai scris.
    Oamenii din Piata (daca n-ai fost sa iei pulsul e cam greu sa ai o parere conforma cu ce se intampla acolo) au revendicari foarte clare. Principala e: Jos Basescu!! Mai mult de-atat ce vrei? Iar daca te gandesti la alte revendicari, mai particulare, iti amintesc doar vreo cateva: „Salvati Rosia Montana”, „Jos Taxa Auto”, „Libertate pentru suporteri”, „Salvati cainii maidanezi”, „Singura solutie: Legea Cojocaru”. Ti se pare ca astea nu sunt revendicari explicite?

    „Caci asemenea miting-uri le poate face oricand orice partid, impotriva oricarei puteri.” – asta ai spus tu. Si e foarte corect. Nu vad unde e problema. De ce n-au procedat corect? Eu nu-i inghit pe niciunii si principala mea revendicare e, daca vrei, jos clasa politica actuala. Si intr-o acceptiune mai larga, jos sistemul. Jos sistemul capitalist, care si-a atins limitele. Trebuie cautat un sistem nou, cu o ideologie noua, dar pana atunci… Asa ca, nu mi se pare ca au procedat deloc gresit cei din opozitie. Analizand la rece si independent, mi se pare ca au dat chiar o lovitura puterii, organizand foarte istet acest miting.

    Nu inteleg de ce ai impresia ca cineva ar fi iesit in strada pentru Ponta&Antonescu. Este fals. Nici macar la propriul miting nu au fost aclamati. Oamenii au iesit cu un singur scop: sa-l dea jos pe Basescu. Daca vrei sa ne transformam in politruci, putem desface in 18 firul. Dar esenta e una singura: Jos Basescu. Au fost oameni din provincie care au vrut sa vina la Bucuresti si-n zilele trecute, dar n-au fost lasat, au fost opriti in gari. Ieri s-a ivit ocazia sa se deplaseze. Ai auzit tu pe cineva sa fi sustinut opozitia, aseara?

    „Cu atat mai mult cu cat una dintre vedetele acestui miting este in Top300” – asta e o mentalitate periculoasa. Si o stii foarte bine. Si eu sunt socialist, dar stii foarte bine ca politica nu se face cu burta goala. N-are relevanta si daca vrei, pe cine ai prefera la conducerea tarii, pe unul care a reusit sa-si dezvolte o afacere profitabila, sau pe unul care a mancat din gunoaie toata viata? Sigur, vorbesc la modul general. Nu discut acum felul in care si-a construit respectivul afacerea.

    Suporterii, atat de huliti, au revendicari. Ma irita lumea care nu cunoaste, dar vorbeste despre orice. Ai fost pe vreun stadion din Romania sa vezi cum esti cautat si-n chiloti si cum stai 30 de minute sa intri in stadion pe o poarta de 1m patrat? Atentie!!! E o greseala uriasa pe care o face presa din Romania si pe care o preiau din ce in ce mai multi cetateni. De ce aveti impresia ca suporterii sunt agresivi prin natura lor? E fals, din nou. Si eu sunt suporter si merg in galerie. Ma cunosti. Ti se pare ca sunt vreo scursura? Etichetele astea stantate pe fruntea oamenilor fac rau. In strada, oamenii aia sunt cetateni, la servici sunt doctori, ingineri, economisti, acasa sunt parinti. Ce e porcaria asta cu „suporterii…”? Le scrie in buletin ca fac parte din galeriile de fotbal? Au alte drepturi si alte obligatii?? Astea-s manevre, diversiuni ce au un singur scop: sa inversuneze poporul, sa-i asmute pe unii impotriva altora.

    M-am intins foarte mult cu comentariul, dar m-a indignat un pic pozitia ta, cunoscandu-te. Ma intriga ca sunt oameni care gandesc asa: „Fie ca il avem pe Basescu presedinte sau pe Antonescu, fie ca il avem premier pe Ponta sau pe Boc – lucrurile nu se vor schimba deloc.” Ok. Si care e solutia? Sa-l lasam pe Basescu pana la adanci batraneti atunci. Daca tot e acelasi lucru, ce sa ne mai chinuim cu alegeri, ca si-asa consumam bani de pomana, nu?

    Toate bune!!

    • Octavian Radu Says:

      Salut Victor! 🙂

      „Jos Basescu!” sau „Jos X!” nu e o revendicare.
      Victor, n-am nimic cu cei din Top 300. Chiar absolut nimic. Dar cand tu esti parlamentar din 1996 pana-n 2000 si apoi esti si primar(si nu primarul oricarui oras) se presupune ca nu prea mai ai timp de afaceri. Adica probabil ca un miting ar trebui indreptat impotriva acestui tip de politician. Iar in aceasta categorie intra desigur si o gramada din actualul guvern(in frunte cu Traian Basescu).

      Victor, i-am avut si pe PNL-isti si pe PSD-isti la putere. Si au aratat ca-s la fel ca cei de la PD. Nici o diferenta.

      • nelucraciun Says:

        Unele diferente sunt, totusi, dar, in principiu, aceeasi marie…

      • Victor P Says:

        Ooo, ba da, „jos Basescu” este o revendicare. Este expresia care insumeaza nemultumirile oamenilor. Basescu este cel din cauza caruia atata lume considera ca ne indreptam intr-o directie gresita, din cauza lui, demnitatea, respectul fata de cetatean, moralitatea, toate astea au disparut. Ce revendicari au avut cei din ’89?
        Sunt de acord ca toti au fost la putere si ca toti sunt facuti din acelasi aluat, dar nu mi-ai raspuns: ce facem in atare conditii? Ii lasam p-astia pan’ la adanci batraneti?
        Asta cu ce punem in loc este o tema momentan falsa, indusa. Nu asta e pb. Chiar crezi ca nu sunt oameni capabili in tara asta? Vino in piata si ai sa vezi contrariul.

      • Octavian Radu Says:

        @Nelu Craciun – si eu cred ca e vorba de aceiasi Marie…

        @Victor, si unde au dus evenimentele din ’89? La o clasa politica mult mai privilegiata decat fosta nomenclatura(voi detalia subiectul) si la un jaf din banul si din avutia publica.

  4. anais Says:

    Si eu sunt adepta protestelor, chiar daca in ultima perioada nu m-am manifestat in acest sens. Acum chiar mi-am dorit sa fiu acolo dar, din pacate, o viroza extrem de puternica pe care o am de aproape doua saptamani, m-a impiedicat sa o fac.
    De data aceasta nu pot sa fiu de acord cu tine ca oamenii pasnici care dmonstreaza nu au revendicari clare. Tocmai pentru ca au as fi iesit si eu.Ce vrei mai mult decat „vrem demnitate”, „vrem democratie”, „vrem locuri de munca”, „vreau oameni educati, de calitate si cu bun simt, vreau modele pentru societate, pentru copiii si tinerii Romaniei”, „vrem un viitor pentru copiii nostri”, „vrem democratie”, etc?
    Cel mai mult m-a impresionat un copil de 5 ani venit cu bunica lui care avea urmatoarea revendicare scrisa de mana, pe o coala A4- „vreau un locla gradinita in sectorul 6”.
    Oamenii isi arata nemultumirea fata de distrugerea invatamantului, a sistemului sanitar, fata de generalizarea fenomenului coruptiei.
    Eu cred ca totusi poporul s-a trezit si cand spun popor ma refer si la pensionari, si la tineri, si la studenti, si la someri, si la intelectuali, si chiar la patroni de firme private care au fost in strada (nu ma refer la patronii politicieni).
    Am reinceput sa sper ca se poate schimba ceva, poate nu imediat dar macar sa existe un trend…
    Nu sunt de acord nici cu faptul ca daca pleaca Basescu nu are cine sa vina. Sa plece si vom vedea. Macar ni se extirpeaza bucata maligna si vem sanse, chiar si chimioterapie, sa ne simtim un pic mai bine.
    Oricine pe lumea asta are inlocuitor. Este important ca acesta sa fie macar de buna credinta si sa nu-si uarsca structural poporul!

    • Octavian Radu Says:

      Si eu vreau aceleasi lucruri ca si cele de care spui ca au fost scandate.
      Uite, incep sa-mi schimb parerea in favoarea protestantilor si probabil ca de saptamana viitoare o sa ma alatur si eu 🙂

      Dar serios…daca pleaca Basescu si vine altul de la USL…care crezi ca va fi schimbarea ? Ce, ei n-au mai fost? Mie mi se pare ca-s tot una.
      (Cam asa s-a gandit si in 2004…numai ca atunci nu s-a suprapus criza economica. Si amintesc ca in 2004 a fost votat Basescu; astazi regretat.)

      • anais Says:

        Nu trebuie sa-ti schimbi parearea despre protestatari numai pentru ce am scris. Trebuie sa vezi singur, in multimea de lozinci, revendicari, plangeri care sunt acelea cu adevarat serioase si profunde. Si ele exista!
        Nu stiu cine va veni. Vreau doar sa se tina cont de dorinta poporului si fiindca actuala guvernare nu mai are sustinere populare, la fel ca si presedintele, este normal sa avem anticipate.
        Daca vor veni cei de la USL in actualele conditii, eu cred ca au invatat din ce s-a intamplat si din ceea ce se intampla acum, sub ochii nostri si vor sti ca nu pot face ce au facut cand au mai fost la guvernare. Tocmai aici este cheia> indiferent cine va veni nu se va mai putea baza pe indiferenta si resemnarea poporului, ca pana acum, va sti ca daca repeta greselile sale sau ale celorlati, va fi taxat.
        Si conditiile sunt altele: indiferent cine vine la putere vine intr-o perioada critica si trebuie sa faca ceva. Nu ma refer la majorarea lefurilor si pensiilor ci la crearea cadrului necesar pentru rederesare economica, creare de locuri de munca, stimularea investitiilor cu adevarat necesare si care au un efect de antrenare in economie.
        De aceea cred ca cel mai important lucru pentru noi acum este sa scapam de tesutul malign.

      • Octavian Radu Says:

        Mi-as dori schimbarea guvernarii. Sunt cu totul de acord cu revendicarile de care vorbesti…insa mi-e teama ca nici cei de la USL nu vor face asa ceva. Nu de alta, dar i-am mai vazut si pe ei…

        Si nu se tem politicienii nostri de niste proteste de genul. Pai ce proteste au fost in decembrie ’89(soldate chiar cu moartea lui Ceausescu prin impuscare televizata) si tot nu au venit oameni prea breji. Au facut mai rau ravagii din avutia publica.

        Am mai asistat la o nemultumire puternica fata de conducere in 2004. Nu mai ti minte cat de nemultumita era lumea(in special intelectualitatea si mediul urban) de guvernul PSD al lui Nastase si Iliescu? Si cata incredere si-a pus lumea atunci in Alianta D.A. si in Basescu?

        Ori si in 2004 eu tot spuneam ca promisiunile sunt promisiuni de campanie; ca tepele vor fi doar scobitori si ca i-am mai vazut si pe Basescu si Tariceanu prin guverne. Ca, Basescu, dupa cum se descria el insusi ca fiind „cel mai longeviv ministru” n-are prea multe realizari nici cu autostrazile, nici cu calea ferata, iar cu Flota si mai putin… Si ca nemultumirea fata de coruptia baronilor PSD nu e decat o minge la fileu de care profita in interes personal si de grup Basescu si Alianta D.A. . Nimic mai mult.
        Cum spun si acum ca nemultumirea generalizata a oamenilor e doar o minge la fileu de care profita in interes personal si de grup cei de la USL. Sper sa ma insel, dar nu cred.

  5. Ghita Bizonu' Says:

    Ocatve

    Sezi si cujeta.
    Care este atributia guvenului ? Sa se dea cu masinuta de lux, sa isi angajeze pretenarii sau sa administreze cat mai eficient tara? Ais administratia asta trebe facut indiferenat daca este criza sau nu.. As mai zice ca nu e nici o scofala sa conduci pe vreme “buna” .. insa daca esti p-remier nu poti s azici criza nu am provocat-o eu .. Nu de alta da premier esti fiindca vrei!
    Ori si-a facut guvernul treaba ?! Sau mai bine zis ti se pare ca avem guvern?! Ca mie mi se pare ca avem nevoie de unul …

    Doi . Revendicari . Sunt revendicari si revendicari.
    Unele simple : leafa mai mare . Sa se reduca viteza pe sosea la 70 km/h ca se consuma mai putin si poluarea (curios nici un ecologist nu s egandeste la asta .. ci vrea masini rapide !). Sa se introduca prohibitia. Sa se legalizeze marijuana si prostitutia. Samd .
    Altele sunt politice prin ele insele. De exemplu sa nu mai trimitem soldati in Irac (saldti peste granita este politica in forma cea mai concentrata). Si reducerea taxelor este una politica .. ca afecteza politica guvernului.

    Mai sunt cazuri in care revendicarile devin politice. Daca guvernul are ca politica sa privatizeze totul si nu ai chef sa vezi sanatatea sau invatamtul privatizate … atunci esti silit sa ceri demisia guvernului . Nu are rost sa ii ceri sa isi schimbe politica …. Ca daca guvernu era mai maleabil te intreba el inainte ba cetatene esti de acord sa ?! Sau te uiti la ce face guvernu. Asa cum ai scris reduce pesnii, salarii samd . Creste taxele. Ca nu are bani si e criza. Bun de acord . Insa atunci de ce cresc cheltuielile ?! Pe ce cresc cheltuielile?! Silentium lugrubu de tartaree tomba … (asta e reminiscenta de prin clasa a IX a .. lectie privind inceputu literaturii romane sec XIX). Ins amia vezi o cestie “draguta” . Se face un buget … pana in vara se relizeaza cheltuielile . La finele anului constati c aai deficit. Deci mai strangem nitel cureaua .. si anu care incepe la fel. Scuze da nici un guvern nu poate sa fie atat de tampit! Tampenia lui e cu metoda. Adica dorita ca lui ii este bine. Atunci ce faci ? Nu tipi Jos Guvernu?! Ma rog juam din aia cre tipa jos si anticpate nu prea sti astea .. insa le simt . Si au ei asa o banuiala ca la mijloc este o manarie (multi au experienta asta .. cate un jmecher care cu morala in gura le explica mereu de ce ei trebuie sa se multumeasc cu putin si jmecheru sa ia caimacu… Ei bine pana la urma orice tampit se prinde ca la mijoc e si altceva decat meritu personal)
    Deci ce sa facem ?! Lasam asa cum este sau ?! Base si ai sai ar prefera asa cum este … sa mia faca cateva miliarde imprumut stiu ei ptr ce si mai buine sa nu stim noi!

    Si opozitia. In mod normal popozitia trebuia sa se miste mai iute si mai cu talent . Deja trebuia ea sa fie in fruntea revendicarilor!!
    A, ca daca cade guvernu va veni popozitia la putoare? Bun. Asta pana cand bunul Dumnezeu se va milostivi sa ne trimita o echipa de ingeri defilam cu ce avem.

    Insa as observa ca si majoritatea revendicarilor din poata sunt politice sau tin de idei politice care decid actiuni politice. De ex aia cu industrie nu malluri- in anii 90 am avut revendicare inversa jos industria ca e comunista traisca seviciile ! Indeplinirea lor se poa realiza numai obtinand control politic (asa cum controlul politic a permis inceperea demantelarii industriale dupa 1996). Ori controlul politic (guvern samd) nu se obtine decat prin partide. De acord ca partidele de azi sunt cam … cam . Insa crezi ca cei care manifesta azi pot asigura controlul politic , adica sa prevaleze la alegeri in decembrie ac?! Ada-ti aminte de bulibaseala din 90 (sau nu prea ai cum.. varsta. As prefera sa facem schimb te asigur)

    Si ajunga la alta cestie. Este incorecta paralela dinttee manifestatiile din 90 si cele de azi. Atunci erau manifestatii intr0un cadru in care partidele pur si simplu nu existau (ian-mart 90) de facto (de jure si formal erau .. insa de aia se structurau) Dupa alegeri manifestatiile contestau votul fiindca era “incorect”. De ce incorect? Pai fiindca vota si prostimea. Si muncitorii au votat FSN . Ptr ca aia din provincie au voata ca prostii. Astea au fost auzite de mine pe la cozi la ziare .. pe strada samd (sunt bucurestean). Si prin aprilie mai (ianinte de laegeri) am intrebat un “golan” – dom’le da aia din trara ce parere au ?! Ce ma intereseaza noi am facut revolutia noi decidem! Buna gandire …democrata .
    Si mai este o mare diferenta .Marsurile camasilor albe din vara –toamna 90 avand scopul de a debarca guvernul Petre Roman (dupa alegri) si pe Iliescu … erau imediat dupa alegeri. S eincerca substituirea “strazii” votului popular ( desre Strada are niste insemanri interesante Nae Ionescu). Insa azi … anul asta urmeaza sa aiba loc alegeri legislative nromale. Guvernul nu prea mai poa invoca legitimitatea votului de acu 4 ani .. adica “performantele” sale indreptatesc presupunerea ca sentimentu popular s-a inversat. Plus mai avem UNPR ul care…Presu insusi (ales cu o majoritate minima) are vina acestui guvern fantosa si este contestat fiindca el este adevaratul premier . Plus mandatu sau expira la anu . Si el este cheia de bolta a puterii actuale …
    D’aia populatia atunci era contra manifestantilor. De fapt era cam invers .

    As ca alegerea este simpla. Continuam cu actualii … si “metoda” lor ori trece USL (in lipsa de altceva) la butoane. Trebuie zis ca totusi s-au comportata mai decent si minsitrii lor erau mai de doamen ajuta decat astia de acum. Si esti silit sa faci aceasta alegere . Esti cam in situtia ca te duci la autogara. Ai de ales intre 2 microbuze – unu cu un sofer cam nespalat , care injura, ragaie si se bese da care stii ca nu a facut accident si un sofer care nu se bese dar cam nespalat , care injura si care prezinta avnatajul ca tocmai a intrat in stalp indoind parasocu. Da tu trebuie sa fii sa zicem la Targu Jiu ….Alege.

    • Octavian Radu Says:

      Sunt de acord. Cu atat mai mult cu cat nici in 2009 si nici in 2010, nici Basescu si nici Boc nu vedeau nici o criza.
      Sunt de acord ca sunt vinovati. Nu poti sa tai salarii, sa tai pensii, sa maresti TVA-ul cu 5 puncte procentuale(cum vorba sefului de la Erste – „nici un guvern occidental nu si-ar fi permis”) si pe de-asupra sa imprumuti si 20 de miliarde de euro(jumate din bugetul tarii) si sa nu se vada nimic. Nici locuri de munca, nici cale ferata, nici sosele, nici nimic…

      Apropos, cum privesti retragerea trupelor romane din Iraq? Eu unul le-as retrage imediat. (dar cu stergerea datoriei Iraqului fata de Romania?)

      Cu manifestatiile din ’90 faceam paralele doar spunand ca atunci populatia sustinea guvernul FSN si pe Iliescu. Ca daca atunci s-au gasit minerii(aclamati chiar de o parte din populatia Bucurestiului)… acum aproape toata lumea sustine, cel putin tacit manifestantii.

      Si crezi ca USL-ul ne duce la „Targu Jiu”?
      Iti amintesti anul 2004? Cand erau atatia si atatia scarbiti de guvernul PSD? SI cand vedeau in Basescu si in Alianta pe Dumnezeu? Eu tot spuneam si atunci … ca mare lucru nu se va imbunatati. Ca nici cei din Alianta nu-s atat de imaculati si atat de piromani cu coruptii(tin minte ca aveam o bricheta cu Gheorghe Albu pe care scria „arde-i pe corupti!” 🙂 ).
      Crezi ca acum difera situatia? (desi rolurile s-au inversat)?

    • Ghita Bizonu' Says:

      Octave

      e o mare diferenta. In USL mai sunt unii care stiu si cum sa faca treaba .. ca o fi fost cuma fost guvernu Nastase insa stia si cum sa faca! Gestiune , administratie.

      Si acu oe bune lu Nastase i s-a si facut o propaganda temeinica … ca e cel mai rau! Ca si Nae era mai bun ..Na ca unu a mai facut referiri la cazul Panait. Buna lucratura …

      Acu la alegre : niste nenorociti care macar stiu sa fure (vorba lu Zanghele care este) si mai sunt in stare sa creasca si prajitura sau niste hoti tampiti care nu stiu sa fure si distrug totul. Uite eu sunt un amarastean care avea acelasi loc de munca si in 1996si in 2004. Ti-=o spun cinstit ca dupa venirea lu Nastase mi-a fost mai bine ..Insa stiu multi care in aceleasi condtitii tipau ca eu vor mai mult.Insa cu Boc am dat de dracu .eu din cazua varstei nu prea mai am sanse de revenire … (60 de ani). ins atot mi-ar fi mai vbine cu un guvern competent !
      Ma rog nu era chiar cinstea inchipuita pecum actualu guvern (?!?) si ala Truica ma umple de scarba si ma gandesc si la altii INSA cum zic : au marit pita din care isi taiau o bucata cam mare!
      Sau cum zicea Toberius – oaia tebuie tunsa nu jupuita !

  6. Finante Azi Says:

    Buna concluzia a doua, politicienii nu mai au nicio credibilitate.

  7. nelucraciun Says:

    Si iata cum ne intoarcem la Basescu:
    Am primit, pe email, un banc despre Basescu. L-am spus unor colegi, la serviciu si au ras…
    L-am spus unor vecini, sot-sotie, pe strada, pe cand curatam trotuarele de zapada si nu au ras</b).
    "Mai, voi sunteti cu Basescu!" le-am zis.
    "Da' cine ai vrea sa vina, Dan Diaconescu?" mi-a replicat barbatul
    USL nici macar nu intra in discutie…
    Mi-au dat de gandit. Mici intreprinzatori, ei sunt si patroni si muncitori. Studii liceale – liceu industrial de pe vremea ceausescului. In jur de 45 de ani. Multa vreme tinusera cu iliestii.

    • Mos Darie Says:

      Se incearca o alterntiva reala: Lista nationala, sub emblema Partidului National Democrat Crestin. Detalii pe blogul lui Ion Coja. Orice contributie e binevenita si apreciata.

  8. Ghita Bizonu' Says:

    Sa va zic una … rea de tot.
    Se pare ca ne asteapta vremuri nasoale dpv economic.
    In primul rand din cauza zapezilor. Apoi mentinera unor drumuri inchise Apoi blocarea vamilor prin masuri adtive… Astea au insemnat faptul ca marfurile nu au mai circulat. Adica nu au fost facute livrariele – nici de produse finite, nici de semifinite samd necesare productiei. Adica contracte anulate – inclusv la export!- adica bani pierduti . Se prea poa in urmatoarele luni ca unii sa trebuiasca sa inchida portile. Adica somaj, lipsa la buget , debalansarea soldului de comert …
    Noroc ca avem un premier tanar intectual cu masterat la Vadu Boului care o sa .. Ce?
    Asa ca va mai urma o noua umilinta a pestinentialului catre Frank Pingea Rupta: dai si mie un ban!!!!

    • Octavian Radu Says:

      Eu cred ca suntem deja in recesiune, din pct de vedere tehnic. Asa cum spui, trimestrul I 2012 cred ca va fi pe minus comparativ cu trimestrul IV 2011. Iar trimestrul IV 2011 a fost pe minus fata de trimestrul III 2011.
      Ma rog, definitia asta a recesiunii nu spune mare lucru…

  9. nelucraciun Says:

    Sunt cateva observatii pertinente, dar ponderea problemelor enuntate de dvs. nu va fi prea mare. Mai ales ca si vremea rea a trecut. S-ar putea sa fie o problema destul de serioasa din cauza economiilor la sange pe care le fac firmele partenere din UE. Pe de o parte suntem nevoiti sa reducem preturile, daca mai dorim sa exportam, pe de alta parte riscam sa devenim necompetitivi si sa nu mai exportam. Totul se invarte in jurul posibilitatilor de reducere a costurilor. Sunt firme care nu concep sa-si reduca profitul aferent unitatii de produs si, dintre acestea se vor recruta, preponderent, candidatele la faliment.
    Firmele care au inteles trendul se multumesc cu un profit mai mic, sau gasesc mijloace viabile de reducere a costurilor, avand astfel o sansa reala sa-si dezvolte afacerea.
    In sensul unei productii mai mari cu un profit pe unitatea de produs mai mic, ceea ce poate conduce nu numai la o cifra de afaceri mai mare, ci si la un profit total mai mare.
    Este simplu sa aruncam vina catre vreme, vremuri sau guvern,,,mai intai trebuie sa privim in ograda proprie.
    Tin sa subliniez ca nu simpatizez nici cu actualul guvern, nici cu cele trecute, de la declansarea contrarevolutiei. Toti sunt responsabili si noi alaturi de ei, pentru raul ireparabil comis asupra acestei tari.

Lasă un comentariu